Новини

ФИЛМЪТ „БЕЗКРАЙНАТА ГРАДИНА“ БЕ ПРЕДСТАВЕН НА ДНИ НА ФРАНКОФОНИЯТА В ИЗРАЕЛ

13/03/2023

Тази година Дните на Франкофонията 2023 в Израел се провеждат от 1 до 16 март. Те са организирани от Френския институт в Израел и посолствата на страните-членки на Международната организация на Франкофонията (МОФ), акредитирани в страната. 

В програмата по традиция са включени филмов фестивал, форум на франкофонските науки, конкурс по диктовка на френски език и литературни дебати.

Със съдействието и помощта на Държавния културен институт (ДКИ) във филмовия фестивал българската страна участва с игралния филм „Безкрайната градина“ на режисьора Галин Стоев. Той бе представен в Синематеките в Ерусалим и Холон, съответно на 4 и на 1 март. Филмът бе приет с интерес и получи положителни отзиви. По информация на организаторите за поредна година българският филм е бил един най-посетените в рамките на фестивала. 

На основното събитие на 2 март в Синематеката на Холон, с което бяха открити Дните на Франкофонията, посолството участва с промоционален щанд с изложени рекламни туристически материали, българско вино и традиционни хранителни продукти. Щандът привлече интереса на многобройната публика и бе посетен от редица посланици, ръководители на културни центрове и институции, и множество граждани.

Предстоящо

ИЗЛОЖБА „ФРАГМЕНТИ ОТ МОДЕРНОТО ИЗКУСТВО В ЧЕРНА ГОРА ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗЕЙ“ ГОСТУВА В СОФИЯ
17 май – 16 юни 2023 г. Откриване: 16 май, вторник, 18 – 20:00 (с покани) Галерия „Мисията”, ул. „Алфред...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Министър Иван Кондов откри изложбата „Фрагменти от модерното изкуство в Черна Гора от колекцията на Националния музей“ в галерия „Мисията“

Министърът на външните работи Иван Кондов откри изложбата „Фрагменти от модерното изкуство в Черна Гора от колекцията на Националния музей“, която гостува в България за първи път по инициатива на Държавния културен институт към министъра на външните работи и със съдействието на Българското посолство в... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2023
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал