Новини

Представяне на изложбата „Буквите на България - Азбука на Европа“ пред дипломатическия корпус в Будапеща

21/03/2023

След успешното откриване на 8 ноември 2022 г. на плакатната изложба „Буквите на България - Азбука на Европа“ в Българския културен институт в Будапеща и последващата акция на оградата на Посолството в Будапеща, на 17 март 2023 г. Посолството и БКИ-Будапеща организираха скромен прием, на който бяха поканени посланиците и културните аташета / директорите на културните институти от 19-те страни, чиито автори са участвали в плакатната акция. Представянето на плакатната изложба протече при засилен интерес, а посланиците получиха качествено отпечатано копие в по-малък формат на плакатите с изображения на българските букви, изработени от съответните техни творци.

Специален гост на събитието бе известният унгарски плакатист Петер Поч, който е участвал в акцията с българската буква „Ю“.

Изложбата е част от богатата колекция от плакати на Международното триенале на сценичния плакат – София, а представянето се осъществява с подкрепата и съдействието на Държавния културен институт.

Предстоящо

ИЗЛОЖБА „ФРАГМЕНТИ ОТ МОДЕРНОТО ИЗКУСТВО В ЧЕРНА ГОРА ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗЕЙ“ ГОСТУВА В СОФИЯ
17 май – 16 юни 2023 г. Откриване: 16 май, вторник, 18 – 20:00 (с покани) Галерия „Мисията”, ул. „Алфред...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Министър Иван Кондов откри изложбата „Фрагменти от модерното изкуство в Черна Гора от колекцията на Националния музей“ в галерия „Мисията“

Министърът на външните работи Иван Кондов откри изложбата „Фрагменти от модерното изкуство в Черна Гора от колекцията на Националния музей“, която гостува в България за първи път по инициатива на Държавния културен институт към министъра на външните работи и със съдействието на Българското посолство в... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2023
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал