Новини

Българско участие в Шестия европейски литературен фестивал, 27 ноември – 19 декември 2021г. в Китай

23/11/2021

Тази година, със съдействието на Държавния културен институт, България ще вземе участие в Шестия европейски литературен фестивал в Китайна тема „Четене между редовете през дамските очи“. Институтът осъществи контакти с писателките Ина Вълчанова и Емилия Пройнова, а посолството на Р България в Китай предостави материалите им на организаторите на фестивала. Ина Вълчанова е одобрена за участие.

Шестият европейски литературен фестивал в Китай събира водещи писатели от целия Европейски съюз в Китай в празник на книги, автори и читатели. Европейски и китайски писатели ще се съберат онлайн, за да покажат общото си богатство от литературни таланти, да обсъдят творчеството си и да споделят идеи и опит. Откриването на фестивала ще се проведе в онлайн формат на 27 ноември 2021 г. За повече информация за програмата и онлайн излъчването: http://eu-china.literaryfestival.eu/events/.

С цел увеличаване на видимостта на българското изкуство в Китай посолството пое инициативата да съдейства за включването на писателката Емилия Пройнова в онлайн дискусия с китайската поетеса Хун Су в рамките на фестивала „Батуру“ за постиженията и правата на жените. 

Предстоящо

Държавният културен институт е партньор на Шестото издание на проекта „Поезия в метрото“
Между 8 ноември и 12 декември 2021 г. пътниците във вагоните и станциите на софийското метро ще могат да разнообразят пътуването си...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

По повод месеца на будителите галерия „Мисията“ е домакин на изложбата „Пътят на св. Кирил и Методий“ на БАН

Изложбата „Пътят на Кирил и Методий“ е създадена от Кирило-Методиевския научен център при БАН в подкрепа на сертифицирането на „Културния маршрут Кирил и Методий“ в рамките на програмата „The Cultural Routes of the Council of Europe“, която има за цел да покаже чрез пътуване през пространството и времето, как... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал