Новини

Министър Екатерина Захариева одобри план за отбелязването на две годишнини, свързани с ЮНЕСКО

29/04/2021

Министър Екатерина Захариева одобри плана на Националната комисия за ЮНЕСКО за отбелязването на 65-та годишнина от присъединяването на България към ЮНЕСКО през май 2021г. и 75-та годишнина от влизането в сила на Устава на ЮНЕСКО през ноември 2021г. В него се предвижда провеждането на поредица от прояви, както на национално равнище, така и в чужбина. Заедно с Държавния културен институт се подготвя документалната изложба за българските обекти в Списъка на световното наследство и показването и в централата на ЮНЕСКО и в българските посолства. Съвместно с Центъра за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО в София ще се проведе конкурс „Нематериалното културно наследство: следващото поколение“ сред младите хора в страните от Юго-Източна Европа. Семинар с участието на културни, научни и образователни дейци, посветен на двете годишнини и на българското участие в ЮНЕСКО ще се състои през есента. Подготвят се публикации за юбилея, привличане на младите хора в дейността на ЮНЕСКО чрез системата на асоциираните училища и клубовете на ЮНЕСКО. Подготвено е и специално лого за юбилеите.

Предстоящо

Отбелязване на 140-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Гърция
През 2020 г. България и Гърция отбелязват 140 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни. В края на...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Документална изложба „150 години Българска екзархия“

19 април – 21 май, 2021 г. Откриване: 19 април, 2021, 11:00 ч. МВнР, 7. Етаж На 19 април от 11.00 ч. в експозиционното пространство на 7-ия етаж на МВнР ще бъде представена документалната изложба „150 години Българска екзархия“, подготвена от Института за исторически изследвания при Българска академия на науките по... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал