Новини

Участие на България в 32-то издание на Европейския филмов фестивал - Аман

05/10/2020

В периода 3-13 септември 2020 г. в Аман се проведе ежегодния Европейски филмов фестивал. България участва в тазгодишното издание на фестивалa с лентата „Писма от Антарктика". Режисьор на филма е Станислав Дончев, а актьорският състав вклучва Ирмена Чичикова, Иван Стаменов, Симеон Ангелов, Христо Пимпирев, Мая Бабурска, Диана Димитрова.

Предвид епидемичната обстановка, изданието 2020 г. се проведе виртуално. В сегашния си формат то бе разширено и с филм от Норвегия. От общо представените 30 ленти специализираната комисия номинира за фестивала 22, сред които и българския филм. Фестивалът излъчи 19 европейски филма, със субтитри на английски и арабски език. Специални виртуални гости на фестивала бяха режисьорите David Macián (Испания) и Antoine Raimbault (Франция), както и продуцентът Florian Schewe (Германия).

Европейският филмов фестивал (EUFF) е най-дълго действащият фестивал на чуждестранни филми в Йордания, който отбелязва 32-то издание тази година. EUFF се финансира от Делегацията на Европейския съюз за Йордания и се организира от EUNIC (European Union National Institutes for Culture). Участието от българска страна се организира от Посолството на Р България в Аман и Държавния културен институт към МВнР.

Предстоящо

Българските букви в Будапеща 2020
Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Поглед към спомените в живописната изложба на Мариета Конова

На 15 октомври 2020 г. в галерия „Мисията“ беше открита живописна изложба на утвърдената съвременна българска художничка, доцент и доктор по изкуствознание и изобразително изкуство към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Велико Търново – Мариета Конова. Експозицията с поетичното заглавие „Вчера“,... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал