ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

„ЗАВРЪЩАНЕ“ В ГАЛЕРИЯ МИСИЯТА

22/06/2017

На 20 юни в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт бе открита фотографската изложба „Завръщане“ на Виолета Апостолова – Лети. Проектът „Завръщане“ представя серия от портрети на мигриращи хора в търсене на по-добър животили повече приключения.

Експозицията е финалното събитие от програмата на Фестивала Фотофабрика 2017 и дебютна изява за Виолета Апостолова. Снимките са направени между 2010 и 2016 година, запечатвайки портретите на хоранапуснали своите родни места – Италия, Франция, Колумбия, Германия, Босна и Херцеговина, Украйна,но родните им места никога не са ги напускали.

Една снимка казва повече от 1000 думи – сподели в изказването си Людмила Димитрова, директор на Държавния културен институт и добави, че културната дипломация комуникира с широката публика по социално значими теми, както тази изложба комуникира с аудиторията с важни обществени послания като пътуването и търсенето.

Въпреки дългогодишното партньорство между Държавния културен институт и Фотофабрика, това е първото съвместно събитие в галерия „Мисията“ – отбеляза Еми Барух, директор на Фотофабрика. Тя изрази увереност, че това добро начало на сътрудничество ще се развие и в бъдещи общи прояви.

Изложбата “Завръщане” ще остане в галерия „Мисията“ до 7 юли 2017 г.

Ключови думи

фотография , изложби 2017

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ: АРТИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ И РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ С ОБЩА ИЗЛОЖБА В СОФИЯ

В галерия „Мисията“ към Държавния културен институт към министъра на външните работи се откри колекционерска сборна изложба „Културна дипломация – Балкански диалог”. Участие в нея имат седем български художници: Светлин Русев, Станислав Памукчиев, Ивайло Мирчев, Любен Генов, Димитър Чолаков, Милко... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал