Новини

ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“ СЕ ПРЕВЪРНА В „ДОМ НА СЪНИЩАТА“ С ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ЯПОНСКАТА ХУДОЖНИЧКА ХАРУКО ЧО

10/10/2019

      Галерията в Държавния културен институт посрещна гости и ценители на японската графика.

      Директорът на ДКИ г-жа Снежана Йовева приветства всички ценители на японското съвременно изкуство, което е важен инструмент за сближаване между хората, както и за реализиране на дипломатически взаимодействия, а н. п. Масато Ватанабе, посланик на Япония в България, отправи специален емоционален поздрав към всички гости, както и към художничката Харуко Чо, пристигнала за събитието.

     Като творец, развиващ се в концептуалната абстрактна печатана графика, Харуко Чо бе представена от арт директора на фондация „Аматерас“ г-жа Даниела Тодорова, която е дългогодишен партьнор на ДКИ. Харуко Чо е автор с ярък творчески изказ и стил, монументално звучене и уникален колорит, характерен за последните тенденции в световната печатана графика. Изложбата показва характерната минималистична знакова печатана графика, типична за едно от теченията в съвременната японска графика. Освен като автор, Харуко Чо е и собственик и куратор на известна токийска галерия „В“, специализирана в печатана графика, където е показвано и българско изкуство

     е част от 30-те юбилейни дни на японската култура в България. През 2019 г. страната ни празнува три кръгли годишнини свързани с Япония – 110 години от началото на официалните ни контакти, 80 години от установяване на дипломатически отношения между двете страни и 60 години от възстановяването им.

     Изложбата се реализира с подкрепата на Държавния културен институт към МВнР и може да бъде посетена до 25 октомври.

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2020
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook