Новини

ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „ПОСОКИ“ 2020 г. - 15 ГОДИНИ ДЪРЖАВЕН КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ КЪМ МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

25/02/2020

15 ГОДИНИ ДЪРЖАВЕН КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

КЪМ МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

 

      Фотографският конкурс с тема „Посоки“, организиран от Държавен културен институт към министъра на външните работи по случай 15-годишнината от създаването му, е отворен за всички любители на фотографията, без ограничения във възрастта и професионалния опит. Конкурсът има за цел да селектира и покаже уникални изображения, заснети в цял свят, които пряко или непряко отразяват темите за глобализацията, идентичността, междукултурния диалог и толерантността между различните нации.

      Журито на конкурса ще отличи снимки, които са въздействащи, изработени с изключително качество. Очаква се те да създават визуален разказ чрез отлични технически и творчески умения. Идеята на конкурса „Посоки” е да разкрие образи, които по оригинален начин показват света около нас и да даде възможност за изява на фотографи, чиято работа при други обстоятелства не би могла да бъде видяна. Очаква се представените работи в темата „Посоки“ да покажат характерния почерк на авторите, избрали своята посока за творческа изява.

      Участниците могат да участват с до 3 изображения (не по малки от 1 МВ и не по-големи от 5 МВ, JPEG формат) в следните категории: Култура и изкуства, Архитектура, Портрети, Градски живот и Пътувания. Снимките, участващи в конкурса, не трябва да са награждавани в друг конкурс, да са участвали в изложба или да са били публикувани в печатни издания и/или професионални фотографски сайтове.

Изображенията да се изпращат на имейл: culturalinstitutebg@gmail.com до 12 април 2020 г. с попълнен и подписан формуляр за участие. Изтеглете формуляра по-долу.

      Победителите в конкурса ще бъдат обявени през май 2020 г., а церемонията по връчването на отличените автори ще се състои през юни 2020 г.

      Награден фонд:

      1-ва награда - 1000 лв.

      Две поощрителни награди по 500 лв.

    (Дължимите данъци и осигуровки върху отпуснатия награден фонд са за сметка на наградените.)

      От всички изпратени снимки ще бъдат избрани до 24 творби, които ще участват в обща пътуваща изложба с начало юни 2020 г. в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към министъра на външните работи, гр. София.

Ключови думи

фотография

Предстоящо

Изложбата "Дипломация и изкуство" в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил до края на август
В навечерието на 24-ти май и по повод рождения ден на Градската художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Откриване на изложба в галерия "Мисията"

     На 03 август в галерия „Мисията“ на ДКИ по инициатива на посолството на Казахстан в София бе открита изложба посветена на двама от най-забележителните казахски философи  Абай Кунанбаев и  Ал-Фараби .      Приветствия към гостите отправиха директора на ДКИ г-жа Снежана Йовева –... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал