Новини

Участие на българския филм „Маймуна“ в Дните на европейското кино онлайн в Япония през 2020 г.

15/07/2020

Фестивалът „Дни на европейското кино 2020“ онлайн в Япония, организиран от Делегацията на ЕС в Токио, бе проведен в периода 12–25 юни 2020 г. Филмите бяха излъчени чрез онлайн стрийминг на платформата Aoyama Тheatre - https://aoyama-theatre.jp. Във фестивала участваха 21 филма.

България бе представена в кинофестивала с филма „Маймуна“ (2016 г.) на режисьора Димитър Коцев – Шошо, който участва и в Дните на европейското кино в Япония през 2018 г. с превод и субтитри на английски и японски език. Режисьорът на филма Димитър Коцев – Шошо записа видео-послание към зрителите, което бе преведено на японски език и излъчено по време на фестивала. Българският филм бе разпределен в категорията „Уникални и необикновени филми“, заедно с филми от Швеция, Италия и Белгия.

С участието на българския филм „Маймуна“ във фестивала „Дни на европейското кино 2020“ онлайн в Япония бе потвърдена ангажираността на българската страна с важна ежегодна културна проява на ЕС в Япония.

Ключови думи

кино фестивал

Предстоящо

Литературни и преводачески стипендии май - декември 2021
Фондация "Следаща страница" предлага възможност за резидентски стипендии по различни партньорски програми за 2021 г. Краен срок...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Изложбата „Значими жени в историята – от Братислава до Русе“ гостува в МВнР

Изложбата „Значими жени в историята – от Братислава до Русе“ има за цел да разгледа ролята на жените в обществения, политическия, научния и културния свят. Тя съпоставя и едновременно с това обединява проектите “Жените в историята” на Регионалния исторически музей в град Русе и сдружение... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал