Новини

Участие на България в Европейския филмов фестивал в Баку 2018

24/10/2018

     На 13 октомври 2018 г., в рамките на 9-тото издание на Европейския филмов фестивал, който се провежда в периода 10-21 октомври в Баку, Р Азербайджан, бе представен един от най-новите български игрални филми „Дъвка за балончета” на режисьора Станислав Тодоров-Роги.

     Участието на България във фестивала бе по инициатива на българското посолство в Баку и се реализира със съдействието на Държавния културен институт към МВнР и продуцента на филма Станислав Дончев.

     Събитието бе посетено от азербайджански граждани, представители на дипломатическия корпус, на българската общност в Баку, студенти и преподаватели от Центъра за български език и култура към „Бакинския славянски университет”, и др.

     Гост на фестивала бе един от сценаристите на филма - Тео Чепилов, който пристигна в Баку специално за представянето на филма. В рамките на програмата му в Баку на 12 октомври 2018 г. бе проведен мастер клас по сценарно писане със студенти от Азербайджанския университет за изкуство и култура, както и среща с представители на филмовата индустрия.

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook