Новини

Седмицата на франкофонското кино в Тунис

22/03/2021

 

      Посолството на България в Тунизийската република взе участие в Седмицата на франкофонското кино в Тунис (12-20 март 2021 г.) с българския документален филм „Дворците на народа“ на сценаристите Борис Мисирков и Георги Богданов.

      Прожекцията се състоя на 17 март 2021 г., в киноцентъра Cinémathèque, в рамките на 1/3 от капацитета на залата, при спазване на всички санитарни мерки.

      Филмът представя 5 монументални сгради, построени по времето на комунизма -  Двopeца нa ĸyлтypaтa в Coфия, Московския дъpжaвен yнивepcитeт „Ломоносов“, Двopeца нa фeдepaциятa в Бeлгpaд, Двopeца нa peпyблиĸaтa в Бepлин и Дoма нa нapoдa в Букурещ /приложен афиш/.

      В програмата на кинофестивала взеха участие филми от Австрия, Аржентина, Белгия, България, Буркина Фасо, Габон, Гърция, Канада, Люксембург, Полша, Румъния, Сърбия, Тунис, Чехия и Франция /приложена програма/.

Предстоящо

ФОТОИЗЛОЖБА “30 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН”
Поради епидемиологичната обстановка изложбата ще бъде удължена до 16 април, 2021. Посолството на Република Казахстан в...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

ФОТОИЗЛОЖБА “30 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА НА РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН”

Поради епидемиологичната обстановка изложбата ще бъде удължена до 16 април, 2021. Посолството на Република Казахстан в партньорство с Държавния културен институт към министъра на външните работи организират фотоизложба по случай 30-та годишнина от обявяването на независимостта на Република Казахстан, която се... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал