Новини

Прожекция на българския филм „Слава“ на Международния фестивал на филмите против корупцията

02/11/2018

      На 31.10.2018 г. около 150 тунизийски граждани гледаха в Градчето на културата в Тунис българския филм „Слава“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, предоставен с посредничеството на посолството на България и на Държавния културен институт към МВнР.

      Прожекцията на филма бе в рамките на първото издание на Международния фестивал на филмите против корупцията, организиран от Националната инстанция за борба срещу корупцията на Тунис със съдействието на тунизийското Министерство на културата, на Националния център на киното и образа и Националния синдикат на туницийските журналисти. Програмата на фестивала бе отразена в медиите, като във връзка с участието на българския филм се изрази удовлетворение и в интервюто на артистичния директор на фестивала Брахим ЛЕТАЙЕФ във в. „Ла Прес“ от 14.10.2018 г. От 29 октомври до 1 ноември 2018 г. се прожектираха късометражни, документални и игрални филми. Предвидени бяха срещи с режисьори, сценаристи, актьори, участвали във филмите.

Предстоящо

България поздравява Германия за председателството на Съвета на ЕС с инсталацията „Българските букви“
Българските букви ще посрещат това лято от днес жителите и гостите на Берлин в едно от най-оживените места на брега на река Шпрее,...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Откриване на изложба в галерия "Мисията"

     На 03 август в галерия „Мисията“ на ДКИ по инициатива на посолството на Казахстан в София бе открита изложба посветена на двама от най-забележителните казахски философи  Абай Кунанбаев и  Ал-Фараби .      Приветствия към гостите отправиха директора на ДКИ г-жа Снежана Йовева –... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал