ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Премиера на романа „Странстващият албатрос“ на Деметра Дулева в галерия "Мисията"

03/12/2019

      Държавният културен инситут към министъра на външните работи има удоволствието да ви покани на представянето на дебютния роман на Деметра Дулева - „Странстващият албатрос“. Това е една история за дългия път към щастието и вечния стремеж да откриеш мястото си в света.

      След публикуването на книгата тя бе представена в Париж и Брюксел, а през декември писателката, която е и дипломат в Българското посолство в Париж, се завръща в България за среща с българските читатели, те ще имат възможност да се срещнат с нея в столичната Галерия „Мисията“.

      По време на събитието за книгата ще говори Светлозар Желев, ръководител на Националния център за книгата и литературен клуб "Перото" - НДК.

     Гостите ще чуят откъс от романа, ще научат повече за необикновената птица, вдъхновила заглавието и за пътя от кратките записки и разкази до завършената книга.

Ключови думи

литература 2020 , роман

Предстоящо

Изложбата "Дипломация и изкуство" в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил до края на август
В навечерието на 24-ти май и по повод рождения ден на Градската художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Откриване на изложба в галерия "Мисията"

     На 03 август в галерия „Мисията“ на ДКИ по инициатива на посолството на Казахстан в София бе открита изложба посветена на двама от най-забележителните казахски философи  Абай Кунанбаев и  Ал-Фараби .      Приветствия към гостите отправиха директора на ДКИ г-жа Снежана Йовева –... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал