ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Откриване на плакатната изложба Cherchez La Femme

12/09/2018

На 10 септември галерия „Мисията” за пореден път отвори врати за света на плаката. Държавният културен институт имаше честта да посрещне любители на плакатното изкуство по време на официалното откриване на изложбата „Шерше ла фам” (Cherchez la femme).

Експозицията е част от проекта ПЛАКАТ-АПЕЛ, който се реализира през цялата настояща настоящата година и обединява усилията на две влиятелните институции в света на плаката: най-старото и авторитетно международно изложение за социални плакати – Международното триенале на политическия плакат в Монс, Белгия (създадено през 1978 година) и Международното триенале на сценичния плакат, което от 1995 се провежда в София.

Колекцията представя избрани произведения от фонда на двете триеналета, фокусирани върху образа на жената. Сред творбите могат да бъдат намерени имената на някои от най-влиятелните български автори на плаката като проф. Божидар Йонов, Божидар Икономов и Асен Старейшински. Представени са също и произведения на представители на световно признати плакатни школи – Майа Волна (Полша), Радован Йенко (Словения) и др.

Изложбата може да разгледате от 10 до 20 септември в галерия „Мисията” към Института.

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2020
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook