Новини

Онлайн инициативата #ОСТАНЕТЕСИВКЪЩИ с изкуство в платформата Creatives Unite

23/06/2020

Онлайн инициативата #останетесивкъщи с изкуство на Държавния културен институт към Министъра на външните работи, която стартира в средата на март с цел да популяризира шедьоври от художествения фонд на МВнР, е отразена на международната платформа за инициативи в културния и творческия сектор Creatives Unite.

Платформата предлага общо пространство за всички, които търсят информация за инициативи в културния и творческия сектор. Тя осигурява достъп до множество съществуващи ресурси и до многобройни мрежи и организации. В нея също така могат да се правят предложения за колективно намиране на решения във връзка с кризата COVID-19.

Предстоящо

България поздравява Германия за председателството на Съвета на ЕС с инсталацията „Българските букви“
Българските букви ще посрещат това лято от днес жителите и гостите на Берлин в едно от най-оживените места на брега на река Шпрее,...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Откриване на изложба в галерия "Мисията"

     На 03 август в галерия „Мисията“ на ДКИ по инициатива на посолството на Казахстан в София бе открита изложба посветена на двама от най-забележителните казахски философи  Абай Кунанбаев и  Ал-Фараби .      Приветствия към гостите отправиха директора на ДКИ г-жа Снежана Йовева –... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал