Новини

Мобилната изложба „Светлината на буквите“ ще бъде представена във Ванкувър, Британска Колумбия

31/08/2022

Генералното консулство на Република България в Торонто организира представянето на изложбата „Светлината на буквите“ във Ванкувър, провинция Британска Колумбия на 22-ри септември 2022 г. Датата е избрана заради честванията по повод Деня на българската независимост, която ще бъде отбелязана заедно с българската общност и канадските власти във Ванкувър.

Изложбата, която е създадена по инициатива на Държавния културен институт към българското Министерство на външните работи по повод годишнината на славянската писменост, за първи път ще бъде показана в провинцията със съдействието на Българо-Канадското дружество, което ще бъде наградено на събитието с грамота от Държавната агенция за българите в чужбина по повод неговата 20-а годишнина.

Колекцията за изложбата „Светлината на буквите“ е събрана от член кореспондента на БАН проф. Аксиния Джурова и доц. Вася Велинова, а творбите са предоставени със съдействието на фондация „Елена и Иван Дуйчеви” и Научен архив към БАН.

Изложбата е от 2013-а година – годината, която е обявена от ЮНЕСКО за година на Кирил и Методий и създаването на славянската писменост.

Изложбата „Светлината на буквите“ вече беше представена в историческия музей в гр. Ниагара Фолс и в гр. Китченер, провинция Онтарио със съдействието на посолството в Отава, както и в общината в гр. Ниагара Фолс и в гр. Калгари, провинция Албърта.

Предстоящо

Мобилната изложба „Светлината на буквите“ ще бъде представена във Ванкувър, Британска Колумбия
Генералното консулство на Република България в Торонто организира представянето на изложбата „Светлината на буквите“ във...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

С ИЗЛОЖБА СЕ ОТБЕЛЯЗА 30-ГОДИШНИНАТА ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И СЛОВЕНИЯ

На 20 септември, от 17:30 ч., в галерия „Мисията“ беше открита изложба „Мостове“, представена по повод отбелязването на 30-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Република Словения. Събитието откриха директора на Държавния културен институт, Снежана... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал