Новини

Концерт на джаз певицата Рут Колева и нейния Лайф Бенд в Пекин

19/10/2018

На 14 октомври 2018 г. с подкрепата на посолството на България в Пекин, известната българска джаз певица  Рут Колева направи концерт  с нейния Лайф Бенд в джаз клуб „От мрак до зори” в град Пекин.

Концертът в Пекин е първата спирка от музикалното турне в Китай на певицата Рут Колева и нейния Лайф Бенд в състав: Филип Александров - клавир, Светослав Неделчев - бас, Богомил Енчев - барабани, Стоян Джаферов - китара. Предстоят още изяви в китайските градове Ухан, Хуъйджоу, Дунгуан, Гуанджоу и Шънджън.  

Концертът в пекинския джаз клуб „От мрак до зори” премина успешно като част от инициатива по Работната програма на Комуникационната стратегия за 2018 г.  Посолството на България в Пекин подпомогна музикалното турне на българските музиканти и символично домакинства представлението в Пекин.

На 14.10.2018 г. клубът „От мрак до зори” в Пекин се изпълни с китайски фенове на новите джаз тенденции. На концерта присъстваха и дипломати, колеги от Делегацията на Европейския съюз, представители на международни организации, представители на Китайската джаз асоциация, както и представител на българското Министерство на икономиката.

По време на концерта Рут Колева, посланик Порожанов и екипът на посолството призоваха присъстващите гости да се запознаят с красотата на България, като предостави имиджови брошури, представящи България като атрактивна туристическа  дестинация.

Музикалното турне в Китай на българската певица Рут Колева е с огромно значение за цялостното развитие на сътрудничеството в сферата на изкуството между България и Китай. Съвместната работа на певицата с представителите на музикалните среди в Китай е с висока стойност за обмен на знания, музикални похвати, както и стратегии за културен обмен и работа на международно ниво.

С оглед приоритетите на българската държава за изграждане на дългосрочни и устойчиви икономически и културни взаимоотношения с Китай, музикалното турне даде възможност да бъде представена модерната българска джаз сцена пред китайската публика. Поканата за турнето доказва високата оценка на джаз средите в Китай за работата на Рут Колева като модерен български артист. Чрез това турне в няколко китайски градове, България и българската музика получиха възможността да бъдат представени пред широка аудитория в Китай. Специалният интерес от китайските музикални среди към работата на българската певица показва успешния културен обмен между България и Китай в областта на джаз музиката.

 

виж също

интервю в предаването Култура.бг на БНТ

Предстоящо

Изложбата "Дипломация и изкуство" в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил до края на август
В навечерието на 24-ти май и по повод рождения ден на Градската художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Откриване на изложба в галерия "Мисията"

     На 03 август в галерия „Мисията“ на ДКИ по инициатива на посолството на Казахстан в София бе открита изложба посветена на двама от най-забележителните казахски философи  Абай Кунанбаев и  Ал-Фараби .      Приветствия към гостите отправиха директора на ДКИ г-жа Снежана Йовева –... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал