Новини

Конкурс за продкрепа на млади таланти в съвременното изкуство

03/01/2020

     Национален дарителски фонд „13 века България“ удължава срока за кандидатстване за Националната си награда за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука до 20 януари 2020 г. Участие в конкурса могат да вземат български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката и иновативни постижения в съответната област, приети през 2019 за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България.

     Повече за инициативата и формуляри за участие можете да намерите тук  

Ключови думи

съвременно изкуство

Предстоящо

Фотографската изложба "Посоки" се удължава до 30 септември
На 1 септември, 2020 г. беше открита изложбата „Посоки“ , която включва избрани фотографии от едноименния конкурс,...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

БЪЛГАРИЯ И ЯПОНИЯ В НОВА ИЗЛОЖБА

България и Япония отбелязаха отличните си двустранни отношения с фотоизложба, инициирана от авторите на издадената през май 2019 г. книга „България и Япония. Политика, дипломация, личности и събития”, посветена на тройния юбилей на отношенията между двете държави – 110 години от началото на официалните... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал