ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Изложба „Светлината – метафора на духа”

03/07/2015

На 7 юли 2015 в галерия „Мисията” се откри изложбата на арх. Полина Герджикова „Светлината – метафора на духа”.

Събитието е посветено на обявената от ЮНЕСКО Международна година на светлината 2015. Картините органично вплитат духовното преживяване на светлината с нейни емблеми в света на формите и със световни паметници на културата на ЮНЕСКО в България. Художничката споделя: ”Като образ на Единното съзнание, Светлината свързва съвременните теории на физиката и философията със символите от археологически обекти. Цялото наше сакрално наследство е озарено от нея - защото в духовното пространство на България религиите са просто различни езици на Светлината и нейни интерпретации през вековете.”

Изложбата ще продължи до17.07.2015г.

Полина Герджикова е архитект и художник с 14 самостоятелни изложби-живопис (галерии ЛИК, Икар, Шератон, Кемпински, Фанита, Нава, Наки, Шалом, САБ, ФХИА, СУ).

Предстоящо

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“
На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Представяне на книгата „Антология на миражите“ в галерия „Мисията“

На 5 юли от 18 часа в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към Министерството на външните работи ще бъде представена книгата „Антология на миражите“. В 400 страници, илюстрирани с близо 1000 авторски снимки, изданието събира всички мечтани пътешествия в един том. Тези 50  пътеписа на талантливи... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал