ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Изложбата "Древни послания" в галерия Мисията

20/05/2017

На 18 май в галерия "МИСИЯТА" беше открита изложбата "ДРЕВНИ ПОСЛАНИЯ", фрагмент от мащабния проект на организаторите на Софийския Хартиен Арт Фестивал/СХАФ/ и създатели на фондация „АМАТЕРАС" Тодор Тодоров и Даниела Тодорова. В изложбата бяха представени неголям брой експонати и няколко кратки филма, което е малка извадка от мащабния проект.

Чрез творбите си авторите се обединяват около обща концепция, свързана с духовното, културно и природно наследство на България и дълбоката й връзка с различни традиции и култури по света. Заглавието на експозицията "ДРЕВНИ ПОСЛАНИЯ" насочва зрителя към идейните търсения на творците.

В своето приветствие към гостите на изложбата директорът на ДКИ Людмила Димитрова подчерта, че проектите на фондация „АМАТЕРАС” помагат да се справим с тревогите ни, че във времето на глобализацията малката култура на малката държава няма шанс да оцелее. Именно такива проекти, които търсят връзката и взаимодействието с другите култури, със световното културно наследство, оборват тази хипотеза и насочват своите публики към съдържанието на посланията и предлагат отговори на въпроси, които вълнуват всички нас. Проектите на фондация „АМАТЕРАС” се отличават със своята комуникативност и приспособимост към различни пространства и аудитории. Именно за това ДКИ е припознал Фондация Аматареас като свой партньор, който да изпълни със съвременно съдържание и послания културната програма на Института.

През м. юни предстои да бъде организирана специална презентация за представители на дипломатическите мисии в София и чуждите културни институти, която ще има за цел да представи идеите и основните послания на Културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Изложбата "ДРЕВНИ ПОСЛАНИЯ" е експонирана в галерия "МИСИЯТА" от 18 май до 31 май.

Предстоящо

СБОРНА ИЗЛОЖБА “КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ – БАЛКАНСКИ ДИАЛОГ“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „МИСИЯТА“
Откриване: 17 май, 18 часа, галерия „Мисията“, ул. "Алфред Нобел" №2 Normal 0 21 false false...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ: АРТИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ И РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ С ОБЩА ИЗЛОЖБА В СОФИЯ

В галерия „Мисията“ към Държавния културен институт към министъра на външните работи се откри колекционерска сборна изложба „Културна дипломация – Балкански диалог”. Участие в нея имат седем български художници: Светлин Русев, Станислав Памукчиев, Ивайло Мирчев, Любен Генов, Димитър Чолаков, Милко... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал