Новини

Европейски дни на наследството 2020 г.

14/09/2020

      За поредна година Министерството на външните работи и Държавният културен институт се присъединяват към Европейските дни на наследството, организирани от Министерството на културата, Столична община, Френския културен институт и посолството на Франция в София.

       Тази година мотото на инициативата е „Опознайте културното наследство за цял живот!“, а целта ѝ е да запознава широката публика със сгради, които имат високо архитектурно и културно значение, но са по-трудно достъпни за посетители.

       На 19 септември посетителите на Министерството на външните работи ще имат възможността да научат повече за историята на сградата на министерството, Скулптурния парк - една от най-емблематичните български колекции на монументална, паркова скулптура и автентични археологически паметници (архитектурни детайли, фрагменти и др.), представящи скулптурното наследство по българските земи от древността до днес по време на двете обиколки, организирани през деня.

      Първа група -  от 11.15 –  до 12.00 ч.

      Втора група –  от 12.15 – 13.00 ч.

Място на тръгване: Приемната пред МВнР

      Между 10.30 ч. и 12.30 ч. галерия "Мисията" на Държавния културен институт ще отвори вратите на българските дипломатически мисии в Париж, Берлин и Белград с тематична презентация - „ДА НАДНИКНЕМ В МИСИИТЕ“.

     Събитието е организирано при спазване на всички противоепидемични мерки за дистанция и дезинфекция.

Предстоящо

Изложбата "Дипломация и изкуство" в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил до края на септември
В навечерието на 24-ти май и по повод рождения ден на Градската художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

БЪЛГАРИЯ И ЯПОНИЯ В НОВА ИЗЛОЖБА

България и Япония отбелязаха отличните си двустранни отношения с фотоизложба, инициирана от авторите на издадената през май 2019 г. книга „България и Япония. Политика, дипломация, личности и събития”, посветена на тройния юбилей на отношенията между двете държави – 110 години от началото на официалните... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал