Новини

Европейска нощ на музеите в галерия "Мисията"

13/05/2019

Традиционното участие на галерия „Мисията“ към Държавния културен институт в инициативата Европейска нощ на музеите тази година ще се проведе съвместно с Националната художествена академия.

На 18 май 2019 г. ще бъде представена експозицията „Магията на писаното слово“ – калиграфска изложба, посветена на петата годишнина от основаването на магистърска програма „Калиграфия“ в катедра „Плакат и визуална комуникация“ в НХА.

Гостите на галерията ще могат да участват в уроци по калиграфия от преподаватели и студенти на Националната художествена академия. Ще бъде организирана артработилница, в която студенти от магистърска програма "Калиграфия" ще направят демонстрация на изписване на различни калиграфски стандарти, предоставяйки възможност на всички желаещи да се включат активно и да изпишат името си в предпочетения от тях калиграфски стандарт. На събитието ще присъстват завършили и настоящи студенти от Магистърска програма "Калиграфия" към специалност "Плакат и визуална комуникация", които имат възможност да осъществят пряк контакт със желаещите да научат повече не само за обучението в НХА, но и подробности относно проблемите, задачите и целите, които възникват при реализирането на проекти, свързани със съвременната калиграфия.

Европейската нощ на музеите се отбелязва в София за петнадесета поредна година. Повече от 50 галерии и музеи са подготвили интересна програма, включваща изложби, концерти, ателиета, прожекции и разнообразни арт прояви, посветени специално на събитието.

Желаещите да посетят галерия „Мисията“ и да се включат в програмата, организирана от НХА, могат да заповядат от 15:00 часа до 19:00 часа тази събота 18 май.

Ключови думи

изложби 2019 , калиграфия

Предстоящо

Изложбата "Дипломация и изкуство" в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил до края на септември
В навечерието на 24-ти май и по повод рождения ден на Градската художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

БЪЛГАРИЯ И ЯПОНИЯ В НОВА ИЗЛОЖБА

България и Япония отбелязаха отличните си двустранни отношения с фотоизложба, инициирана от авторите на издадената през май 2019 г. книга „България и Япония. Политика, дипломация, личности и събития”, посветена на тройния юбилей на отношенията между двете държави – 110 години от началото на официалните... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал