Новини

ЕКИП ОТ ДЪРЖАВНИЯ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ СЕ ВКЛЮЧВА ОНЛАЙН В НАЦИОНАЛНОТО ИЗДАНИЕ НА ПАНАИРА НА МУЗЕЙНИТЕ ИЗЛОЖБИ В РУСЕ

19/11/2020

За поредна година в гр. Русе се провежда Панаир на музейните изложби, превърнал се в емблема за основа за изграждането на модерен репертоар и културна политика в музеите у нас. Панаирът на изложбите на музея е форум, стартирал през 2009 година и вече десетилетие чрез него се срещнат директори на музеи и галерии от страната, с международно участие и присъствие на водещи специалисти от европейската музейна мениджърска сцена, куратори, представящи готови продукти - временни и мобилни изложби; това е един много полезен професионален разговор, на който музейните мениджъри и туристическите оператори могат да се запознават с програмирането на музейните изложби и да планират годишните си дейности, да поставят регионални или международни акценти, да създават партньорства и надграждат над тях.

Специално видеопоздравление към всички участници тази година отправи директорът на Държавния културен институт към министъра на външните работи г-жа Снежана Йовева, като подчерта ползотворното партньорство с Регионалния исторически музей – Русе и гостуването по повод Нощта на музеите на една от мобилните изложби от програмата на института - „България, Япония и наследството на цивилизациите“, с автор на постерния разказ известният наш траколог проф. Диана Гергова.

Предстоящо

Представяне на изложбата "България и Япония, наследството на цивилизациите" по повод Нощта на музеите
„България, Япония и наследството на цивилизациите“, изложба в Русенския музей за Нощта на музеите. Експозицията е...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Изложба по повод 170 години от рождението на Иван Вазов гостува в галерия „Мисията“

След успешното си експониране през лятото на тази година постерната изложба „170 години от рождението на Иван Вазов“ гостува на Държавния културен институт в галерия „Мисията“. Специално създадена за юбилейните чествания на Вазов, изложбата беше представена за първи път пред публика в Централната... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2020
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал