Новини

ДЪРЖАВНИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ СТАРИТРА НОВА ОНЛАЙН РУБРИКА #нагостинаДКИ

05/01/2021

В началото на 2021 година Държавният културен институт стартира нова онлайн рубрика "На гости на ДКИ", като целта е да популяризира чрез своите комуникативни канали интересни и национално значими културни проекти. Регулярно ще се представят кратки видеа по културни, образователни и туристически теми от партньори на института, от различни музеи, галерии и институции и чрез които виртуално много повече хора да имат възможността да се докосват до богатството на културата.

Стартът на инициативата #нагостинаДКИ избрахме да бъде с кратко филмче на Национален етнографски музей - БАН/ National Ethnographic Museum - BAS, което представя една много важна тема чрез изложбата "Пътят до трапезата". В него са показани поминъците, чрез които храната достига до трапезата на българина. Интерактивна и ползваща различни музейни медии, изложбата разказва за времената, в които поговорката „Ден година храни“ означава, че всеки ден от годината е бил важен за подсигуряването на прехраната.

Предстоящо

НДФ "13 века България" в МВнР с изложба на Атанас Качамаков „Хлябът“
  ноември 2020–април 2021 МВнР, фоайе, партерен етаж   Изложбата „Хлябът“ на Атанас Качамаков е част от...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

„НАДГРАЖДАНЕ II“ - виртуална изложба с нови картини от Художествения фонд на МВнР

Държавният културен институт към министъра на външните работи стартира 2021 година с позитивна и креативна нагласа чрез изложбата “НАДГРАЖДАНЕ II”. През април-май, 2020 година института организира първото издание на виртуалната експозиция „НАДГРАЖДАНЕ“ -  колективна онлайн изложба в галерия... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал