Новини

ДЪРЖАВНИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ ОТНОВО Е ПАРТНЬОР НА ИЗДАНИЕТО НА "МАСТЕР ОФ АРТ"

12/02/2021

      В деня на началото на Китайската нова година е началото и на зимното онлайн изданието на "Мастер оф Арт" - единствения фестивал за документални филми, посветени на изкуството, като ще може да се гледа на платформата Neterra.TV+ до 28 февруари.

      Ще бъдат излъчени 30 пълнометражни и 17 късометражни заглавия.

     Тази година Държавният културен институт към министъра на външните работи за първи път ще връчи и наградата за най-добър български документален филм за изкуство, участващ във фестивала.

     "През своята 5 годишна история Филмовият фестивал „Мастер оф Арт“ е пример за смели и иновативни решения и практики, той е дългосрочна мисия за приобщаване на повече хора към големите стойности в изкуството. В онлайн изданието на фестивала са включени подбрани заглавия от програмата на „Мастер оф Арт“ 2021 г. Благодаря на всички, които споделят мисията на "Мастер оф Арт" - каза за ДКИ програмният директор на фестивала Найо Тицин.

    Слогън на фестивала е "Нека изкуството бъде с вас"

 

Ключови думи

кино , фестивал , изкуство

Предстоящо

Литературни и преводачески стипендии май - декември 2021
Фондация "Следаща страница" предлага възможност за резидентски стипендии по различни партньорски програми за 2021 г. Краен срок...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Изложбата „Значими жени в историята – от Братислава до Русе“ гостува в МВнР

Изложбата „Значими жени в историята – от Братислава до Русе“ има за цел да разгледа ролята на жените в обществения, политическия, научния и културния свят. Тя съпоставя и едновременно с това обединява проектите “Жените в историята” на Регионалния исторически музей в град Русе и сдружение... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал