Кино и аудиовизия

“От Рилския манастир без дъх по езерата на Западна Рила”

Държавният културен институт с любезното партньорство на Национален дарителски фонд “13 века България” предоставя за разпространение на българските мисии зад граница мултимедийния диск “От Рилския манастир без дъх по езерата на Западна Рила”. Дискът представя фото-панорами и изгледи, както и информация за Рила с природните и културни забележителности на най-величествената планина на Балканите. Гледките са представени с музикалния съпровод на формацията „Исихия”.
Продуктът се реализира в изпълнение на заложената програма за популяризиране на културно-историческото наследство на България и утвърждаването на положителния образ на страната ни. Настоящият мултимедиен диск, с текст и фотографии на д-р Тошо Пейков, ще даде възможност за  успешното промотиране образа на България като страна с богата история и култура и уникални природни дадености съхранили своята  симбиоза.

Предстоящо

Международна изложба "Смела нова Земя: гледайки напред през спомените" показва съвременни български художници в Берлин
По време на огромни промени за човечеството е уместно да мислим за това, какво бихме направили по различен начин, ако имахме...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Изложбата „Пътешествие из живите традиции. Нематериалното културно наследство в ЮИЕ“ гостува в МВнР

По повод 65-та годишнина от присъединяването на България към ЮНЕСКО Националната комисия за България за ЮНЕСКО, Държавният културен институт към министъра на външните работи и Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО организират... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал