Българо-Норвежки проект

Изследвания

Дейност 7.1 - изследвания и подбор на материали, които са посветени на еврейското културно наследство. Изследванията са възложени на експерти от академичния сектор и НПО, организации на еврейската общност. Темата за еврейското наследство е илюстративна за историята на българското общество, неразделна част от неговото богатство и многообразие и трябва да допринесе за коректната интерпретация на днешния обществен живот. Подготвената документация и материали ще се използват в другите модули на планираните дейности.

Еврейският квартал на София

Един разказ за най-големия еврейски квартал на София - със съдбата на сградите и хората. Презентация на Иванка Гезенко за подготвените материали от изследването.

Предстоящо

Дни на българската култура в Дакар, Сенегал
В първите дни на месец декември в столицата на  Сенегал Дакар, ще се  проведат първите Дни на българската култура. Събитията...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Косовско съвременно изкуство гостува в София

Най-доброто от съвременното изкуство на Косово идва у нас, като част от серията проекти „ NEXT Balkan “ за сътрудничество и обмен между Балканите на арт фондация ДОМА. „Клубно настояване: афтър-парти“ е  групова изложба с участието на косовските артисти Атдхе Бехлули, Лаурета Хайрулаху, Арбнор Каралити,... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2022
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал