Програми

Културна дипломация - обучителен модул в програмата за млади дипломати

В програмата за млади дипломати от Министерството на външните работи, Културният институт подготви в края на май 2008 г. модул, посветен на културната дипломация.

Културният институт за трети път участва с презентации в този курс на Дипломатическия институт, като амбициите тази година са той да е разширен, да дискутира основните задачи в областта на културната дипломация.

В рамките на четири дни бяха представени основните механизми на културното сътрудничество в двустранните отношения, новата роля на културата в европейската външна политика, спецификата на работата по многостранни програми и интегрирането на културни проекти в многостранната дипломация. В презентациите на различни case studies са разгледани възможните подходи при реализацията на културна програма на мисия, взаимоотношенията между дипломатическите представителства и културния сектор, в семинарно занятие бяха симулирани програми на мисия.

Програмата по културна дипломация цели също да очертае основните понятия в процеса на културна комуникация, да разкрие актуалните процеси в европейски контекст, да очертае партньорите на българските посолства в успешното позициониране на българската идентичност, на образа на страната за целите на изпълнението на външнополитическите приоритети на България.

Културен институт към министъра на външните работи Онлайн проучване –

Ресурси на културната дипломация на Р България

Предстоящо

Омнибусът „Щрих и Стих — поезия в анимация” се среща с публиката и в Галерия „Мисията“
На 13 октомври 2021 от 18 часа проектът на Компот Колектив – 12 анимационни филма, базирани на съвременни български стихове , ще...

ГАЛЕРИЯ "МИСИЯТА"

Омнибусът „Щрих и Стих — поезия в анимация” се среща с публиката и в Галерия „Мисията“

На 13 октомври 2021 от 18 часа проектът на Компот Колектив – 12 анимационни филма, базирани на съвременни български стихове , ще бъдат представени заедно с книга-албум в галерията на Държавния културен институт.  Държавният културен институт е партньор на проекта „Щрих и стих“ от няколко години чрез... пълен текст

Галерия „Мисията” е основана през 2009 г. като свободно място за културна дипломация в София. Галерията е уникално арт пространство в рамките на административната структура, която променя дневния институционален ритъм, отваряйки пред публиката врати за динамичен обмен на идеи, артистични концепции и послания.

Галерията допълва и подпомага дейностите на Държавния културен институт, свързани с различни форми на междукултурен диалог: представяне на проекти и срещи с автори, изложби, конференции, литературни четения, презентации, благотворителни събития и работилници за деца.

Открита за посетители- пон-пет, 10:00- 17:00 ч.

Видео

Контакти

Държавен културен институт
Министерство на външните работи
София 1113, улица "Ал.Жендов" № 2,

+359 2 903 0641
ф: +359 2 971 12 81
е: culturalinstitute [at] mfa.bg
Държавен културен институт
Copyright © 1999 - 2021
Дизайн © Pimdesign
Шрифт Симбал