БЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИЦИ ПОД ЗАКРИЛАТА НА ЮНЕСКО


Изложбата “Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО” е представителна колекция от 16 фотографии на Александър Нишков на обектите, включени в листата за световно наследство на ЮНЕСКО.
Като част от световното културно наследство седемте исторически обекта и двата парка представят страната ни в Списъка на Световната организация за образование, наука и култура – ЮНЕСКО. Наред с природните и културни съкровища на света, българските обекти, поставени под закрилата на ЮНЕСКО са част от наследството, без което човечеството не би било същото.
 
Наскоро ЮНЕСКО добави и още български забележителности в списъка на световните съкровища – този път в листата на нематериалното културно наследство бяха включени и уникалните изпълнения на фолклорния ансамбъл „Бистришките баби” и традицията на нестинарството. Значителна помощ ЮНЕСКО  оказва и в консервацията и реставрацията на Старинния Пловдив.
 
Поради изключителния интерес към проекта, Институтът  предостави дългосрочно копия от тази изложба на редица български мисии.

 

2010-2011
Солун
26 Май – Сеул
23 май – Брюксел
Канбера
Сантяго де Чили
Букурещ, Анкара, Женева, Никозия

2009
Февруари - Банкок
Март - Санкт Петербург, Тузла, Ханой
Април - Любляна, Бон, Белград
Май - Ню Йорк, Отава
Юни – Вашингтон, Техеран
Септември - Прага

2008
Януари - Торонто, Отава
Март - Бейрут, Аман, Дамаск, Загреб
Април - Одеса, Копенхаген, Бон
Май - Дъблин
Юни - Пекин, Шанхай, Варшава
Септември - Хага, Отава, Кишинев,
Октомври – Одрин
Тел Авив

Copyright © 1999 - 2020
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook