Новини

Представяне на изложбата „Св. Климент Охридски – ученик и учител“ в Лодз

15/12/2017

    Пътуващата изложба на ДКИ „Св. Климент Охридски – ученик и учител“, посветена на отбелязването на 1100-годишнината от Успението на Св. Климент Охридски беше представена на 7 и 8 декември в Университета на град Лодз.

    Експозицията бе част от ежегодната конференция на тема: „България и българистиката в променящия се свят“, организирана от българското посолство във Варшава и Катедрата по славянска филология към Факултета по филология на Лодзкия университет.

    Форумът бе открит от посланика на Р България в Полша г-н Емил Ялнъзов, проф. д-р хаб. Йоанна Яблковска, декан на Факултета по филология на Лодзкия университет, ръководителя на Катедра “Славянска филология“ към Лодзкия университет проф. Георги Минчев.

    На конференцията бяха представени общо 51 доклада на гост-лектори и студенти. Форумът обедини представители от всички академични центрове в Полша, където се развива българистика - Люблинския университет „Мария Кюри-Склодовска“, Варшавския университет, Лодзкия университет, Познанския университет, Адам Мицкевич“, Шльонския университет в Катовице, Института по славистика на Полската академия на науките, както и гост-лектори от БАН.

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2018
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook