Новини

Представяне на изложбата „Ортодокс“ в Лисабон

11/12/2017

Изложбата на ДКИ „Ортодокс “ беше представена в Лисабон като част от събитията, с които посолството на Р България в португалската столица отбелязва 10-годишнината от присъединяването на страната ни към ЕС.

Събитието премина под мотото: „България и Португалия партньори в Европа – 10 години от присъединяването на България към Европейския съюз“ и се състоя в тържествената зала на Филологическия факултет на Лисабонския университет.

Изказвания пред аудиторията направиха посланик Василий Такев и деканът на факултета проф. Пауло Алберто, който изрази своята симпатия към България и готовност да подкрепя инициативите на българското посолство в Португалия. От своя страна посланик Такев използва възможността да насърчи португалската академична общност да поддържа и развива интереса си към България, българския език, култура и традиции. В словото си той подчерта още важното значение на членството на страната ни в ЕС, включително в контекста на предстоящото Българско председателство, което анонсира пред португалската академична общност.

Гости на събитието бяха представители на португалските академични среди, ръководството на Лисабонския университет, българската общност в Лисабон.

 Пълния текст на словото на посланик Такев можете да намерите в прикачения документ.

Предстоящо

Резултати от конкурса за творческа резиденция в Норич, Великобритания


      Фондация "Елизабет Костова" обяви резултатите...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2018
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook