Новини

Представяне на изложбата „Българските паметници на културата под закрилата на ЮНЕСКО” в Кападокия

03/10/2018

     Изложбата „Българските паметници на културата под закрилата на ЮНЕСКО” ще бъде представена на 12 октомври 2018 г. в Крепостта на гр. Ючхисар, основна туристическа забележителност в Кападокия. Тържественото й откриване ще се проведе на 13 октомври 2018 г. от 15 ч. в присъствието на областният управител на Кападокия, кметовете на градовете от областта, посланици на ДЧ на ЕС в Анкара, представители на културния елит в Централен Анадол, печатни и електронни турски медии, както и множество туристи от различни страни в света.

     С представянето на експозицията Българското посолство се стреми да провокира интерес към страната ни като привлекателно място за специализиран туризъм (манастирски/ източноправославен/ дегустационен, чрез представяне на български вина) и възможности за проучване на ранното християнство.

     След Ючхисар „Българските паметници на културата под закрилата на ЮНЕСКО” ще бъде представена в гр. Юргюп, на улицата на изкуствата пред Историческия музей в града, както и в Каймъклъ, пред входа на известния подземен град там.

     Изложбата е част от програмата „Пътуващи експозиции” на Държавния културен институт към министъра на външните работи.

Предстоящо

Изложба живопис на Данаил Атанасов


На 7 май от 18.00 ч. в галерия "Мисията" на ДКИ се открива...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook