Новини

Българско участие в Международния ден на Франкофонията в Тунис

30/03/2018

И през 2018 г. традиционно в Тунис бе отбелязан Международният ден на Франкофонията 20 март. По този повод инициативи бяха организирани през целия месец март.

В честването в столицата Тунис България взе участие в Маратона на четенето на литература от страните – членки на Франкофонията на 16 март. Бяха представени стихове на френски език от българския поет Георги Борисов.

Със съдействието на Държавния културен институт на 24 март 2018 г. в най-голямата зала на новооткрития Град на културата бе показан българският филм „Маймуна“ на режисьора Димитър Коцев – Шошо (2016 г.).  Освен официалните лица, на прожекцията присъстваха и представители на българската диаспора, тунизийски приятели на България, както и обикновени тунизийски граждани, проявяващи интерес към българската култура.

България участва в концерта, организиран в гр. Сус по повод началото на инициативите по линия на Франкофония, в специално организирана визита на технопола на град Сус, а така също в официалното откриване на Дните на франкофонското кино и в церемонията по връчване на наградите за победителите в конкурсите за диктовки за различните възрастови групи, за есе и за илюстрации към текст от Филип Сенгор, проведени с участието на множество училища и лицеи.

Предстоящо

Изложба живопис на Пламен Бонев


      На 02 април 2019 г. в галерия „Мисията“ на...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook