Фондация Азия - Европа (АСЕФ)

Азиатско-европейският форум (АСЕМ) е създаден през 1996 г, когато се провежда и първата среща в Банкок, Тайланд, като процес на диалог и сътрудничество между Азия и Европа. Днес процесът включва 53 страни и две организации, като България е член на АСЕМ от 2008 г. Тази среща проправя пътя за създаването на Фондация „Азия-Европа”(АСЕФ) през 1997 г., по инициатива на Франция и Сингапур, с цел да подпомага взаимното опознаване и насърчаване на сътрудничеството между Азия и Европа. От 2015 г. представител за страната в Управителния борд на АСЕФ е д-р Людмила Димитрова, директор на Държавния културен институт.

Цели на АСЕФ:

- Укрепване на връзките между Азия и Европа

- Изграждане на споделен опит за обучение и диалог

- Подобряване на взаимното разбиране

- Проучване на възможностите за сътрудничество

През 18 години работа на АСЕФ са изпълнени повече от 700 проекта в сферите на култура, икономика, образование, управление, здравеопазване и устойчиво развитие.

На сайта на института може да следите актуалните конкурси и проекти на АСЕФ.


Наръчник по публична дипломация – издание на ASEF 0.00


Наръчникът по Публична дипломация е публикуван като част от инициативата на Фондация Азия-Европа (ASEF) за обучение по публична дипломация. Наръчник предлага полезни идеи за дипломати и представители на гражданското общество по темата на публичната дипломация в Азия и Европа. Той предоставя теоретични основи и практически инструменти, които да допринесат за успешни кампании  на публична дипломация кампания в контекста на отношенията между Азия и Европа. Отделните глави съчетават теория по съответната тема с полезна информация, получена от практическия опит на авторите.
Фондация ASEF реализира програмата за обучение по публична дипломация от 2013 г., в партньорство с Diplo Foundation (Diplo) и Националния център за изследване на Европа (NCRE). В подготвения Наръчник са използвани теоретична основа и практически инструменти в контекста на отношенията между Азия и Европа.
    Глава 1: Публична дипломация, понятия и методи
    Глава 2: Променящото се лице на отношенията Азия-Европа
    Глава 3: Образи и възприятия в публичната дипломация
    Глава 4: Как да работим с медийното съдържание
    Глава 5: Как да работим с общественото мнение
    Глава 6: Как да използваме дигитални инструменти и социални медии
    Глава 7: Как да взаимодействаме със заинтересованите страни (застъпничество)
    Глава 8: Как да управляваме кампания за публична дипломация и обществени въпроси

ДОКУМЕНТИ

В тази секция има 1 документа.
За да ги видите моля кликнете тук.
Copyright © 1999 - 2018
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook