„Аромати от България - В търсене на ароматните полета“

Посолство на Р България Катар, Доха

Културно селище Фондация КАТАРА

22.12.2017г.-06.01.2018г.

В последните дни на 2017 година Посолството на Р България в Доха представя в галерията на  Културното селище Фондация КАТАРА пътуващата изложба на Държавния културен институт „Аромати от България - В търсене на ароматните полета“.
Целите на тази презентация, включена като част от комуникационния план за Българското председателство на Съвета на ЕС са да популяризира постиженията на съвременното българско фотографско изкуство и творци и способността им да работят в мултикултурна среда. На официалната церемония по откриване на изложбата присъстват един от авторите Красимир Матаров, генералният мениджър на Културно селище Фондация КАТАРА, д-р Халед ал-Сулейти, посланици, дипломати, журналисти,  представители на бизнеса, местните културни среди и българската диаспора в Катар.
Фотографската изложба „Аромати от България - В търсене на ароматните полета“ предизвика изцяло положителни отзиви, оценки и реакции на публиката и медиите. Местните медии оценяват събитието като предизвикващо интерес, представящо самобитността и красотата на страната ни по ярък и впечатляващ начин и като елемент от културния диалог ЕС- Близък изток и Заливa.
В своето обръщение към гостите на откриването и пред медиите посланик Метин Казак подчерта традициите на страната ни в производството на етерични масла, новите икономически позиции в тази област в световен мащаб, превръщането на полетата с насаждения в обект на туристически интерес.
Посланик Казак отправи благодарност за домакинството на Фондация КАТАРА, с която се реализира вече трета изложба и се обмислят нови инициативи в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Предстоящо
ГАЛЕРИЯ

FRAGRANCES FROM BULGARIA
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook