Участие на България в Европейския фестивал за документално кино „Imagine Euro Tolerance”

Посолство на Р България в Баку, Република Азербайджан

Баку

9 май 2018 г.

    На 9 май 2018 г., в рамките на Европейския фестивал за документално кино „Imagine Euro Tolerance”, който се провежда в периода 2-17 май 2017 г. в Баку, бе представен българският документален филм „Балканска хармония – истина или сън”. Участието на България бе по инициатива на българското посолство в Баку и се реализира със съдействието на Държавния културен институт към МВнР и продуцевтите на филма ARS Digital Studio. Фестивалът „Imagine Euro Tolerance”, който има за цел промотиране на ценностите на мултикултурализма и толерантността, се организира за втора поредна година от Делегацията на ЕС в Баку, с участието на държавите членки на ЕС, Израел, САЩ, Канада, Сърбия, Молдова, Швейцария, Норвегия, Мексико, Аржентина, Перу, Бразилия, Коста Рика, Еквадор.

    Събитието бе част от планираните дейности на ДП-Баку за популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС. Темата на българския филм, който разказва за музикалните проекти на Теодосий Спасов, имащи за цел обединението на музиканти от различни страни на Балканите, кореспондира с един от ключовите приоритети на Българското председателство, а именно „Европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани”.

    Прожекцията на филма бе съпътствана с представяне на част от изложбата „Пъстра България” на автора Ладислав Цветков, изобразяваща уникалните и древни културни традиции на България.

    Събитието бе посетено от азербайджански граждани, представители на дипломатическия корпус, представители на българската общност в Баку, представители на Центъра за български език и култура към „Бакинския славянски университет”, и др.

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook