Участие в Националния мултикултурен фестивал в Канбера под логото на Българското председателство

От 16 до 18 февруари т.г. в Канбера се проведе 22-ият Национален мултикултурен фестивал. По традиция бяха представени дипломатическите представителства в Канбера, етнически общности, международни и австралийски организации, културни асоциации, търговски и финансови институции. Фестивалът беше съпътстван от музикални, танцови изпълнения и кулинарни щандове. Събитието обичайно се радва на висок интерес и тази година беше посетено от над 280 000 души.

На българския павилион с логото на Българското председателство бяха представени постери с български манастири и икони, презентация на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г., реплики на артефакти от тракийските съкровища, както и народни носии, пана с български шевици и картини с възрожденски къщи. Поздравления за българското участие бяха поднесени от министъра на Мултикултурализма на Австралийската столична територия г-жа Рейчъл Стивън – Смит. Гости на българския павилион бяха посланикът на ЕС Н.Пр. д-р Михаел Пулх и посланикът на Германия Н.Пр. д-р Анна Принц.

Акцент представляваше обявената викторина с 20 въпроси за България. На всички участници бяха дадени сувенирни подаръци с логото на Българското председателство и мартеници. Интерес за посетителите бяха рекламните материали, представящи България като туристическа дестинация.

Участието на държавите от Европейския съюз беше координирано от Делегацията на ЕС, като за поредна година щандовете бяха групирани в Европейско селище. Голям интерес проявиха посетителите към т.н. Европейски паспорт, в който се съдържа информация за всяка от страните от ЕС. Печат на съответната страница в паспорта получи всеки посетител, разгледал павилионите на държавите от ЕС.

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook