Седмица на българското кино в рамките на Председателството на Съвета на ЕС

Посолство на Р България в Загреб, Хърватия
кино Тушканац
21-27 юни 2018 г.
 
      На 27 юни 2018 г. бе тържествено закрито Българското председателство на Съвета на ЕС в Загреб, като церемонията се проведе в рамките на организираната, със съдействието на Държавния културен институт, в периода 21-27 юни 2018 г., Седмица на българското кино. 
      С цел оптимално адекватно представяне многообразието, богатството и дълбочината на българските културни традиции ЗП-Загреб предвиди в контекста на целите и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, концентриране върху презентиране на изпълнителските изкуства и постиженията на българското филмово изкуство и в тази връзка, със съдействието на ДКИ, Филмаутор и НФЦ, представи в кино Тушканац девет филма от Златната ера на българското кино.
      На официалното закриване на фестивала на 27 юни 2018 г. бе организирана  тържествената церемония по закриване на Председателството, с коктейл и прожекция на „Крадецът на праскови“ за присъстващите представители на дипломатическия корпус, държавни институции на Р Хърватия, културни и образователни организации, местна и международна преса, която широко отрази събитието и високата посещаемост на фестивала, както от гражданите на Загреб, така и сред неговите гости. Хърватската национална телевизия излъчи проведеното с посланик Таня Димитрова интервю, подчертала значението за популяризиране филмовото изкуство на Р България в контекста на целите за укрепване диалога между културите и разширяване регионалното сътрудничество в рамките на процесите на взаимно разбирателство и сближаване, представляващи едни от ключовите основи в приоритетите на приключващото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Предстоящо

Изложба живопис на Данаил Атанасов


На 7 май от 18.00 ч. в галерия "Мисията" на ДКИ се открива...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook