Представяне на изложбата „Балканите – споделено наследство“ в Пражкия замък

Посолство на Р България в Прага, Чехия

Пражки замък

31 май 2018 г.

 

 

     Изложбата „Балканите – споделено наследство“ на известния фотограф Иво Хаджимишев беше официално открита в изложбения павилион „Плечник“ на Пражкия замък на 31 май.

    Събитието се осъществява под патронажа на Президента на Чешката република и е организирано от Българското посолство в Прага, в сътрудничество с Канцеларията на Президента на Чешката република.

    По време на церемонията посланик Лъчезар Петков и директорът за опазването на културното наследство в Канцеларията на Президента Петр Кроупа обърнаха внимание на значимото място на изложбата в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС и Европейската година на културното наследство. Идеята и пътят за реализиране на проекта бяха представени от автора Иво Хаджимишев.

    Сред гостите на откриването бяха посланиците на държави от различни региони на света, многобройни представители на чешки институции, културните и академичните среди и българската общност в Прага.

    Експозицията запознава с разнообразието на културното наследство на Балканите и обхваща фотоси на исторически забележителности, археологически обекти и артефакти от всички балкански държави. Тя е посрещната с много голям интерес и ще бъде представена в Пражкия замък до 24 юни.

Предстоящо

150 години от създаването на БАН


      През тази година Българска академия на...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook