Представяне на изложбата Азбука и история в Националната библиотека на Малта

Посолство на Р България в Рим, Италия

Национална библиотека на Малта

11 юни 2018 г.

 

      На 11 юни 2018 г. в Националната библиотека на Малта беше открита изложбата „Азбука и история“ – инициатива по Международното измерение на Комуникационния план за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Изложбата ще остане отворена за гражданите и гостите на Малта до 30 юни 2018 година.

      Събитието беше открито от министъра на външните работи и насърчаване на търговията на Малта Н. Пр. Кармело Абела и посланика на Република България Марин Райков. Почетен гост на събитието беше бившият Президент на Малта Уго Мифуд Боничи.

      На откриването присъстваха представители на дипломатическия корпус, на Министерството на външните работи и насърчаване на търговията на Малта, на висшата малтийска администрация, представители на културните и академични среди, както и представители на българската диаспора. По време на събитието беше подписан Меморандум за сътрудничество между Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” и Библиотеките на Малта от доц. Красимира Александрова, директор на Националната библиотека и г-жа Шерил Фалзон, Национален библиотекар на Малта. Бяха представени оригинални славянски ръкописи от сбирката на Центъра за Славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“, като проф. Аксиния Джурова направи представяне на изложбата. Изложбата е съвместен проект на Държавния културен институт към Министерство на външните работи, ЦСВП „Проф. Иван Дуйчев“ към СУ „Св. Климент Охридски“ и Фондация „Елена и Иван Дуйчеви“

Предстоящо

Изложба живопис на Данаил Атанасов


На 7 май от 18.00 ч. в галерия "Мисията" на ДКИ се открива...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook