Представления на Столичния куклен театър съвместно с японския куклен театър ПУК в Токио

Посолство на Р България в Токио, Япония

Куклен театър ПУК, Токио 

10 и 11 март 2018 г.

 

   На 10 и 11 март 2018 г. на сцената на токийския куклен театър ПУК, при пълни зали, се състояха 4 представления на пиесата „История за чайка и банда котараци“ по Л. Сепулведа на Столичния куклен театър съвместно с японския куклен театър ПУК. В представлението участваха българският музикант - Стоян Роянов, кукловодите - Мариета Петрова и Румен Угрински, както и четирима японски кукловоди. В подготовката на представленията участваха директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргиропулос, режисьорът Катя Петрова и сценографите Катя Петрова и Ганка Кирилова. Репликите на актьорите бяха на български и японски език, със субтитри на японски език.

   Посланикът на Р. България в Япония Борислав Костов приветства публиката като отбеляза, че представленията са посветени на Българското председателство на Съвета на ЕС и изрази задоволство от ползотворното сътрудничество между Столичния куклен театър и японския куклен театър ПУК, което има 50-годишна история.

   Пиесата бе посрещната с голям ентусиазъм от публиката, която активно участваше в диалог с кукловодите. След края на представленията бе предоставена възможност на публиката да разгледа отблизо куклите, а на желаещите - възможност за снимка с тях и кукловодите.

   На 10 март в сутрешния брой на японския ежедневник „Майничи“ в рубриката за култура бе публикувана статия информираща за предстоящите съвместни представления от Столичния куклен театър и театър ПУК, придружена от снимка на кукловодите и музиканта.

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook