Официален старт на събитията в Лондон в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС

Посолство на Р България в Лондон, Обединено кралство на Великобритания и Северна Ирландия

12 Star Gallery, Лондон

На 9 януари2018

 

На 9 януари, с изложба на живопис и джаз концерт в сърцето на Уестминстър, стартира поредицата от събития, които ще се проведат в Лондон по повод на Българското председателство на ЕС.

В 12 Star Gallery към Представителството на Европейската комисия в Лондон се откри изложба под надслов “Земята на розите”. Експозицията се състои предимно от живопис от колекцията на Министерството на външните работи и включва картини на някои от най-изявените български художници от втората половина на ХХ век, сред които Дечко Узунов, Генко Генков, Никола Манев и Давид Перец. Куратор на изложбата е проф. Чавдар Попов от Националната художествена академия. На откриването присъстваха голям брой посланици, представители на правителството и членове на двете камари на парламента, художници и учени.

Събитието бе открито от г-н Константин Димитров, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Обединеното кралство, който представи основните приоритети на Българското председателство и подчерта увереността на България, че преговорите между ЕС и Обединеното кралство ще продължат да протичат конструктивно, за да доведат до постигането на едно близко бъдещо партньорство между Европа и Великобритания. Приветствия отправиха също лорд Каланан, държавен министър в Департамента за излизане от ЕС, и от г-жа Кристин Далби, и.д. ръководител на Представителството на ЕК в Лондон.

 

Снимки: Jamie Smith Photography

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook