Откриване на изложбата „Български фолклорни мотиви“ с автор Петя Илиева в Катар

Посолство на Р България в Доха, Катар

хотел City Centre Rotana – Доха

01 май 2018 г

 

 

   На 1 май в хотел City Centre Rotana – Доха беше открита художествена изложба „Български фолклорни мотиви“ на художничката Петя Илиева. Събитието е организирано от българското посолство и е част от календара с инициативи по външното измерение на комуникационния план за българското председателство на Съвета на ЕС за 2018 г. На откриването присъстваха посланици, дипломати и представители на регионалното бюро на ЮНЕСКО, местните културни среди, медиите и българската общност в Катар.

   В словото си посланик Метин Казак отбеляза, че изложбата се провежда в рамките на изпълняваното до края на м.юни т.г. от България местно европейско председателство в Катар и е свързана тематично с обявената за Европейска година на културното наследство - 2018 г.. „България и Катар са активни членове на ЮНЕСКО и споделят обща ангажираност за опазването и съхраняването на световното материално и нематериално културно наследство. Двете страни работят и за насърчаването на културното многообразие и междукултурния диалог. Изложбата „Български фолклорни мотиви“ дава възможност на публиката в Катар да сподели богатото българско художествено и етнографско наследство в момент, когато Европа празнува културното си многообразие под надслова "Където миналото се среща с бъдещето". Наред с литературата и изкуствата, занаятите също са важен културен елемент, чрез който нашите деди разказват истории на децата ни“, посочи в словото си посланик Казак.

   Информации за събитието и интервюта с автора на изложбата публикуват катарски медии и информационни сайтове.

-http://www.raya.com/mob/getpage/f6451603-4dff-4ca1-9c10-122741d17432/78e006ee-57f8-42d4-a513-3df254580de4

-http://www.qatarisbooming.com/article/city-centre-rotana-doha-hosts-bulgarian-folk-motifs-art-gallery-renowned-petya-ilieva

-https://www.rotanatimes.com/citycentrerotanadoha/offers/20281

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook