Откриване на изложба на икони и дърворезби на ученици от НГПИ „Тревненска школа“ в Жирардув

Посолство на Р България във Варшава, Полша

Дом на културата в гр. Жирардув

17 февруари 2018 г.

 

   На 17 февруари, в Дома на културата в Жирардув (60 км от Варшава) бе открита изложба на икони и дърворезби, удостоени с национални и международни награди, изработени от ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ - гр. Трявна. Събитието бе организирано от община Жирардув и БКИ със съдействие на посолството на Р България в Полша във връзка с подписаното през 2017 г. Споразумение за сътрудничество между общините Трявна и Жирардув и като част от културната програма свързана с българското председателство на Съвета на ЕС

   В своето приветствие към гостите посланик Емил Ялнъзов подчерта оригиналния и самобитен характер на българската културна традиция намерила израз в експонатите на изложбата, изработени от талантливите ученици на НГПИ „Тревненска школа“. Представени бяха икони, дърворезби и елементи на интериорен дизайн, които ще бъдат достъпни на широката общественост в Жирардув до средата на м. март 2018 г., след което изложбата ще бъде представена в гр. Бялисток.

   Приветствие към гостите поднесе и кмета на община Жирардув г-н Войчех Яшински.

   По време на събитието прозвучаха изпълнения на пиано и акордеон, изпълнени от ученици в местното Държавно музикално училище „Игнаци Ян Падеревски“.

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook