Откриване на Българския фестивал на изкуствата в Канада – Отава

Посолство на Р България в Отава, Канада

24 март 2018 г.

 

На 24 март в Отава беше открито осмото издание на Българския фестивал на изкуствата в Канада, който тази година се провежда под знака на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и неговото мото “Съединението прави силата“.

В обръщението си временно управляващият г-жа Светлана Стойчева-Етрополски посочи, че Председателството и Европейската година на културното наследство дават на България уникален шанс да подчертае своя принос към утвърждаването на европейската култура. Българският фестивал на изкуствата в Канада е част от тази благородна мисия и затова думи на благодарност бяха отправени към артистичния директор на фестивала Елица Йорданова. Фестивалът вече е традиционен за културния календар на Канада като едно от най-ярките български събития в страната.

В програмата на официалното откриване в Отава бе класически концерт на “Трио Владигерови ”, и собствен аранжимент на Европейския химн „Одата на радостта“, фрагмент от Девета симфония на Лудвиг ван Бетховен. В концерта взе участие и оперната певица Мила Йонкова, която живее в Торонто.

На откриването присъстваха представители на канадското министерство на външните работи и на дипломатическия корпус, българската общност и други гости - ценители на класическата, оперната и джаз музика.

Предстоящо

Представяне на изложбата „Силата на гражданското общество" в център „Ричард Дейли” , Чикаго


На 1 октомври 2018 г. в център „Ричард Дейли” (“Richard J. Daley...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2018
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook