Мероприятие от Програмата на ДП- Берн за отбелязване на Българското председателство на Съвета на ЕС

Посолството на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн

Берн

8 май 2018 г.

   В рамките на планираните мероприятия за отбелязване на Българското председателство на Съвета на ЕС ДП-Берн организира Тържествен концерт за отбелязване на Деня на Европа – 9 май. Концертът се състоя на 8 май 2018 г. в една от най-красивите концертни зали в Берн, Бароковата зала на Вила „Метлен“.

   Сред многобройните гости бяха изтъкнати представители на швейцарската общественост, Делегацията на ЕС, дипломатическия корпус, наши сънародници, приятели на България. Специален гост на концерта беше и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в Конфедерация Швейцария, посланик Едуард Мак Мулен.

    В поздравлението си в началото на концерта посланик д-р Меглена Плугчиева постави акцент върху Българското председателство на ЕС 2018 г. като възможност за нашата страна не само да играе активна роля при решаването на дневния ред на ЕС, но и да представи своята изключително богата история и култура.

    Известните български изпълнители Зорница Иларионова – цигулка, Мария Елена Средева – пиано, Вили Господинова – сопран, Яна Узунова – пиано впечатлиха гостите с виртуозните си изпълнения с богата програма на български и европейски композитори. Специална изненада беше и спонтанното изпълнение на Химна на Европа от две талантливи български деца Минна и Стефани, ученички в музикалното училище в Лозана, което развълнува гостите и придаде допълнителна атмосфера на тържеството.

    Гостите имаха възможност да опитат български специалитети и както винаги да получат информация за България като дестинация с богати възможности за културен и спортен туризъм.

Предстоящо

150 години от създаването на БАН


      През тази година Българска академия на...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook