Кулинарен фестивал „Cooking a Dialogue“ в Талин

Посолство на Р България в Хелзинки, Финландия

Талин

25 май 2018 г.

 

 

    На 25 май в Представителството на Европейската комисия ДП Хелзинки организира Кулинарен фестивал „Cooking a Dialogue“ с участието на 20 посолства на ДЧ и страни, преговарящи за членство в ЕС. Събитието е част от Комуникационния план на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. – външно измерение. Специален гост на събитието бяха мастър-шеф готвачите Йоли (Йоланта Делибозова) и Драгомир Иванов.

    За двата часа на фестивала присъстваха около 150 души, което по оценка на служителите на Представителството на Европейската комисия в Талин е било „най-посещаваното събитие, което някога се е организирало в тази Представителството“.

    Тъй като в Талин повечето посолства представиха предимно готови храни – бисквити, сладкиши, напитки, най-голямата опашка се изви пред българския щанд. На него нашата шопска салата, хайвер, тиквеник, тутманик, сарми, пълнени чушки и пр. бяха буквално разграбени.

    Сред публиката можеха да бъдат забелязани генералният директор за ЕС на естонското външно министерство Айно Лепик фон Вирен, представители на местния културен и политически елит, общественици, дипломати, висши служители в естонското МВнР, представители на българската общност. Събитието бе отразено широко от местните медии, а посланик Мартин Иванов даде интервю за естонския национален канал Tallinn TV.

Предстоящо




ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2018
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook