Концерт на класическа музика в Минск


Посолство на Р България в Минск, Беларус
13 юни 2018 г.
„Дома на дружбата“ в Минск
 
      На 13.06.2018 г. от 16.00 ч. в „Дома на дружбата“ в Минск посолството организира концерт на класическа музика в изпълнение на квартет на Националния класически оркестър на Република Беларус със солист българският изпълнител Венцислава Лакова. Мероприятието се проведе с помощта на Беларуското дружество за дружба и културни връзки с други държави. Прозвучаха изпълнения на български композитори, а също и на беларуски и европейски автори.
      Концертът бе организиран в рамките на утвърдените мероприятия на посолството в Минск за отбелязване на Българското председателство на Съвета на ЕС.
      При откриването посланик Ангел Ганев отбеляза, че наближавайки края на българското председателство, смело можем да заявим, че то е било успешно. Той отново изброи приоритетите на българското председателство и се спря на постигнатите резултати по всяко направление. Посланик Ганев обърна внимание и на специфичния контекст, в който бе проведено председателството: Брекзит, дебат за бъдещето на Европа, разговори за бъдещата бюджетна рамка. 
      На концерта присъстваха представители на МВнР на Беларус, както и народни представители от групата за приятелство с българския парламент. Присъстваха и ръководители на дипломатическите мисии на ДЧ на ЕС и на ДЕС, на представените в Минск държави от западните Балкани, на държавите от инициативата на ЕС „Източно партньорство“, други посолства. На поканата се отзоваха и видни беларуски общественици с отношение към връзките с България, преподаватели и студенти от Факултета по славянски филологии на Беларуския държавен университет, представители на българската диаспора в Беларус.

Предстоящо

Изложба живопис на Данаил Атанасов


На 7 май от 18.00 ч. в галерия "Мисията" на ДКИ се открива...

ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook