Изложбата „Иван Шишманов и Обединена Европа” в Делегацията на ЕС-Анкара

Посолство на Р България в Анкара, Турция

Делегацията на ЕС-Анкара

25 януари 2018 г.

 

На 25 януари 2018 г. посланик Надежда Нейнски откри изложбата „Иван Шишманов и Обединена Европа” – част от пътуващите експозиции на Културния институт към МВнР. Събитието се състоя в сградата на Делегацията на Европейския Съюз в Анкара, в търсене на символика с близката до проф. Шишманов идея за Обединена Европа.

Посолството организира откриването в деня на първата за годината работна среща на посланиците на държавите членки на ЕС в Турция, провеждана в Делегацията, което осигури присъствието на всички 28 посланици на ДЧ, на ръководителя на ДЕС, посланик Кристиан Бергер, както и на дипломати от ЕСВД, акредитирани в Анкара.

Даден бе коктейл по повод откриването на изложбата и за успешен старт на Българското председателство.

В изложението си, посланик Нейнски се фокусира върху идейното израстване на проф. Шишманов и творчеството му (лекции и публикации), представящи го като един от първите визионери на Обединена Европа.

Изложбата се реализира в рамките на културната програма на посолството в Анкара по повод на Българското председателство на Съвета на ЕС и в изпълнение на Комуникационната стратегия.

Тя ще остане в помещенията на Делегацията на ЕС в Анкара до 6 февруари 2018 г.

Предстоящо
ДОКУМЕНТИ

Тук можете да намерите основните административни и нормативни документи, по които работи
Държавния Културен Институт.
Copyright © 1999 - 2019
PIMDESIGN Ltd.
Намерете ни във
Facebook